2. 9. 2008

10. výročie Zošitov humanistov (ZH)

V týchto dňoch odišlo do distribúcie septembrové číslo ZH s poradovým číslom 72. Práve na desiate výročie vydávania tohto skvelého dvojmesačného periodika s podtitulom: Proti vojnám. Proti náboženstvám. Proti kapitalizmu. (ZH vychádzajú od jesene 1998.)

ZH - Rasťa Škodu, ktorý sa rozhodol priblížiť slovenskému mysliacemu čitateľovi zahraničnú tlač a ukázať svet pod iným zorným uhlom ako naše „nezávisle“ MM, (čítaj manipulatívne média) sa predávajú za socialistické ceny a môže si ich dovoliť kúpiť každý, (aj dôchodca). Ak ste tak dosiaľ neurobili, či snáď ani neviete že také niečo existuje, potom navštívte ich stránku, (link je uvedený nižšie) kde sa dozviete viac.

Osobne ma v najnovšom čísle zaujali všetky uverejnené články, ale špeciálne esej čínskeho disidenta Wan Runnana Prečo čínski komunisti, ešte nie sú odsúdení na zánik? Nájdete tam staručký ale aj na dnešnú dobu aktuálny text Alberta Einsteina Prečo socializmus? A na pokračovanie sú uverejnené kapitoly 7 a 8 z knihy Stephena Lawa Boj o myslenie deti. Viac si už vyhľadajte a prečítajte priamo v ZH č. 72.

A to najdôležitejšie nakoniec: ZOŠITY HUMANISTOV sú už dostupné na internete - majú vlastnú stránku. Blahoželáme!

Žiadne komentáre: