18. 12. 2007

Svetová prevaha neveriacich – matematický dôkaz

(alebo bezbožná matematika)

Neveriacich vždy bolo a je stále viac (mimochodom ich počet rastie) než veriacich. Neveríte? Premýšľajme spolu: Existujú neveriaci, ktorí neveria v žiadneho boha, potom neveriaci kresťania – tí čo neveria v žiadneho boha, len v toho svojho – kresťanského. Neveriaci moslimovia – tí čo neveria v žiadneho boha len vo svojho Alaha a podobne budhistickí či iní neveriaci.

Poďme si to dokázať aj matematicky v podobe nasledovnej rovnice:

Suma NO + NK + ... Nn > Suma VK + VM + ... Vn

Rovnicu treba čítať takto:

SUMA NEVERIACICH, ktorí neveria v žiadneho boha + suma neveriacich, ktorí neveria v žiadneho boha okrem kresťanského + ... suma neveriacich, ktorí neveria v žiadneho boha okrem boha „n“ JE VÄČŠIA NEŽ SUMA VERIACICH v kresťanského boha + suma veriacich v moslimského boha + ... suma veriacich v boha „n“

Milý veriaci čitateľ, dôverujeme vaším matematickým schopnostiam a vieme, že vidíte to čo je zrejmé. Ale pre istotu predsa len... Keď už treba vykladať bohov, netreba zanedbávať výklad matematiky. Ak vám to ešte nedošlo a pýtate sa kde je ten dôkaz, potom čítajte dôkaz.

Nuž teda, podstata je v tom, že prevaha v prospech počtu neveriacich je reálna a neodškriepiteľná vďaka neveriacim, ktorí neveria v žiadneho boha. Na druhej strane rovnice, na strane veriacich totiž neexistuje taká skupina, ktorej členovia by verili vo všetkých bohov čo je podmienkou aby bolo možné vyvážiť obe strany rovnice.

A tak sme dokázali, že neveriacich je na zemeguli viac ako veriacich. Dokazuje to sedliacky rozum, racionálne uvažovanie i exaktná matematika. Čo dodať na záver? Hádam len toľko, že treba dôverovať vlastným zmyslom a schopnostiam, netreba sa utiekať k starovekým báchorkám židovsko-kresťanskej mytológie, ani žiadnym iným.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Každých 75 vteřin vystupuje některý Němec z církve. Dvě třetiny obyvatel sice nadále věří v Boha, ale ten Bůh má často málo společného s křesťanskými dogmaty. Ve světě Západu si lidé z cárů nejrůznějších náboženství skládají své privátní slepence – trocha křesťanství, trocha buddhismu, trocha Johna Lennona. A kostely se stále víc vyprazdňují.
Po Polákovi se hlavou katolické církve stal Němec. Po pastýři básníkovi, který zpíval a žertoval se zástupy nadšené mládeže, skvěle se dorozumíval symbolickými gesty a náznaky, se papežem stal dosti sžíravý intelektuál, který působí, jako by zástupům žehnal s jistým pocitem trapnosti.
Německo je považováno za odkřesťanštěnou zemi. Tento obraz nezměnil zástup mladých lidí (v obrovské většině cizinců) na Světových dnech mládeže v Kolíně nad Rýnem. Volbu kardinála Josepha Ratzingera papežem přijali Němci s radostí, ale bez většího vzrušení. „Je to rozhřešení z obou světových válek?“ ptal se jednoho z německých kardinálů prezident Německa Horst Köhler, zatímco bulvární Bild Zeitung uhodila na tóniny národní hrdosti spíše fotbalové: „My jsme papež!“
Křesťanství se stává stále více pouhým kulturním pozadím, hlavně jako vymezení vůči islámu, přičemž se Němci odvolávají na něco, co už neznají. Většina si smontovala soukromý svět víry, který sestává z přesvědčení, že vesmír vznikl velkým třeskem, přičemž vstupenkou do extáze není mystika, ale – podle věku – sex, kariéra, pohled do očí vlastních dětí, anebo už pouhá abonentní vstupenka do filharmonie pro dva.
Ďalej na: Národný Inštitút Francois Marie Voltaire http://voltaire.netkosice.sk, ikona TREZOR ARCHÍV, sekcia Náboženstvo, téma: Jak věří Němci?

Anonymný povedal(a)...

Nuž..neviem či sa to dá takto povedať..skúsim napísať, ako to vnímam ja..Počet neveriacich v XY je väčší ako počet veriacich v XY (za XY dosadiť boha alebo alaha príp. budhu..nie však dokopy). Naopak, počet veriacich (je jedno akého náboženstva..proste veriacich)je väčší ako neveriacich v žiadneho boha..proste normálnych..s pozdravom Anticatholicus