18. 11. 2009

Hranice náboženskej „tolerancie“

Židovský rabín Jicak Šapiro si myslí, že Židia môžu beztrestne zabíjať nežidov, ktorí predstavujú hrozbu pre Izrael, informuje o tom internetová stránke Haaretz.com.

Len pár týždňov po tom, čo zatkli údajného židovského teroristu Jakova Teitela, vychádza kniha rabína zo Západného brehu Jordánu, kde sa píše, že Židia majú dovolené zabíjať ne-Židov, ohrozujúcich Izrael.

Rabín Jicak Šapiro, šéf ješiva Od Josef Chai v osídlení Jichár, vydal v pondelok knihu pod názvom "Kráľov Toráh", kde píše, že dokonca aj ženy a deti možno zabíjať, ak predstavujú hrozbu pre krajinu. "Keď zabijeme ne-Žida, ktorý zhrešil alebo porušil jedno zo siedmich prikázaní - keďže my si tie prikázania ctíme - na takej vražde nie je nič zlé.

Niekoľko popredných rabínov - vrátane rabína Jicaka Ginzburga a rabína Jakova Josefa - medzitým už odporučilo knihu svojim študentom a stúpencom.

Zdroj:
Haaretz: "West Bank rabbi: Jews can kill Gentiles who threaten Israel"

Naša poznámka:
Uverejnenie tohto textu môže byť pre niekoho, kto chce manipulovať verejnú mienku, dôvodom na obvinenie z antisemitizmu. Kto však pozorne prečíta túto informáciu a pochopí jej obsah, ten vie, že článok je len ďalšou z ukážok náboženskej „tolerancie“ a v tomto prípade sa židovský fundamentalizmus nelíši od ostatných náboženstiev. To je aj dôvod prečo sme informáciu zaradili do nášho blogu.

4 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

Chuj židácky! Ľudia sú si životmi rovní, kto rozhodol, že Židláci majú väčšie právo na život ako iní?

Anonymný povedal(a)...

Netreba sa nechať pomýliť, že príspevok je zhodou okolnosti o židovskom fundamentalizme. Platí to pre všetky náboženstvá. Celé snaženie cirkevnej hierarchie smeruje k moci. Prilepiť sa k nej a v príhodnej chvíli sa jej chopiť. Je o tom nepreberné množstvo praktických faktov v histórií ľudstva.

Dnešný boj všetkých cirkví vyzerá takto - prvá etapa náboženstvá proti "neznabohom" - druhá etapa náboženstvo proti náboženstvu.

Preto sa treba zbaviť naivnej viery že náboženstvá sú akási vzorová morálka.

Anonymný povedal(a)...

dobry start

Anonymný povedal(a)...

naucio puno